%0 Journal Article %T اثر ژنوتیپ، رطوبت، سرعت و راستای بارگذاری روی کیفیت (خردشدگی) مغز حاصل از شکستن گردو %J مکانیزاسیون کشاورزی %I دانشگاه تبریز %Z 2383-126X %A گل محمدی قرمز گلی, خسرو %A قاسم زاده, حمیدرضا %A غفاری, حسین %D 2021 %\ 06/22/2021 %V 6 %N 2 %P 9-19 %! اثر ژنوتیپ، رطوبت، سرعت و راستای بارگذاری روی کیفیت (خردشدگی) مغز حاصل از شکستن گردو %K واژه ­های کلیدی: آزمون فشاری %K ارزیابی %K شکستن گردو %K کیفیت مغز %R 10.22034/jam.2021.13156 %X چکیده در این تحقیق پارامترهای موثر بر کیفیت (خردشدگی) مغز حاصل از شکستن گردو تحت بار فشاری شبه ­استاتیک مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش­ها روی ژنوتیپ­های موجود گردو در ایران انجام پذیرفت. بدین منظور سه ژنوتیپ مختلف از گردوهای باغ­های شهرستان آذرشهر انتخاب و از محصول تولیدی این ژنوتیپ­ها استفاده شد. از دستگاه آزمون یونیورسال هانسفیلد  برای انجام آزمون­های فشار استفاده شد. آزمون­های فشار به­ صورت فاکتوریل با چهار فاکتور در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تکرار انجام پذیرفت. اثر فاکتورهای ژنوتیپ، رطوبت، راستای اعمال نیرو و سرعت بارگذاری روی کیفیت مغز حاصل از شکستن گردو بررسی گردید. ارزیابی شکستن گردو با استفاده از معیارهای تعریف شده انجام شد و کیفیت (خردشدگی) مغز استخراجی بدست آمد. افزایش محتوای رطوبتی، درصد مغزهای شکسته را کاهش و درصد مغزهای سالم و درجه کیفیت مغزهای شکسته را افزایش داد. با افزایش سرعت بارگذاری، درصد مغزهای شکسته افزایش یافتند. در حالت کلی وقتی گردوها 12 ساعت داخل آب خیسانده شدند و راستای بارگذاری عرضی (Y) انتخاب شد، بهترین حالت از لحاظ کیفیت مغز به ­دست آمد.  %U https://jam.tabrizu.ac.ir/article_13156_156ce87abcdf19769e4ceba0743ae00a.pdf